مزاج گوشت ها در طب سنتی

مزاج گوشت ها در طب سنتی

گوشت گوسفند

  • نوع مزاج: گرم و تر
  • مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه
  • بهترین گوشت برای مزاج انسان بوده و دل و جگر و کلیه‌ی آن برای تقویت قلب و کبد و کلیه انسان مفید است.
  • گوشت آن کثیر الغذا بوده و به سرعت هضم می‌شود . تولید کننده‌ی خون صالح ، تقویت کننده‌ی بدن و چاق کننده می‌باشد.
مزاج گوشت ها در طب سنتی
  • خوردن مداوم گوشت خالص و بدون استخوان آن که با سرکه و عسل پخته باشند، فوق العاده مقوی بدن بوده ، مانع غش کردن و رفع خفقان می‌شود .زیاد خوردن مغز آن باعث کند ذهنی و فراموشی می‌شود

 گوشت مرغ محلی

  • نوع مزاج: گرم و تر
  • مصلح: سکنجبین ،ادویه‌ی گرم
  • مرغ جوان محلی و جوجه‌ی آن برای چاق کردن بدن ، تقویت مغز و معده‌های مرطوب ، تصفیه‌ی پوست صورت و صدا مفید است.
  • جگر آن کثیرالغذا ، چاق کننده و دیرهضم است .در بیماری صفراوی و گرم ، خوردن جوجه خروس مفید است .
  • گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد.
  • مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین ) B3 نیاسین) و B6 است.
  • گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می‌باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‌های متابولیکی در بدن است که عبارتند از متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی ، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی، سلنیوم مانع سرطان می‌شود.

گوشت گاو

  • نوع مزاج: گرم و خشک
  • مصلح: دارچین ، فلفل ، زنجبیل ، پیاز، سکنجبین ، گلپر، سیر ، زیره
  • گوشت گاو به شدت سودا زا بوده ، خون را غلیظ کرده و برای کبد مضر است و استفاده از آن سبب تیرگی پوست صورت ، افسردگی ، وسواس ، جذام ، واریس ، بزرگ شدن طحال ، ورود زردآب به روده و بیماری‌های سوداوی می‌شود .
  • گوشت گاو و فراورده‌های آن مانند سوسیس وکالباس باعث اختلالات خواب،ضایعات پوستی وعدم تمرکز می‌شود.
  • بهترین فصل خوردن آن فصل بهار است.
  • توصیه می‌شود به جای آن از گوشت گوساله‌ی یک ساله ، گوشت شتر جوان ، گوسفند نر جوان ، بره‌ی یکساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی استفاده شود .

گوشت گوساله

  • نوع مزاج: گرم و تر
  • مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه
  • گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می بخشد .
  • فیله‌ی گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتئین است. بنابراین برای مدت طولانیتر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا میکند.
  • این بخش گوشت گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است.
  • این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده ” روی ” است.
  • روی برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار مفید است.
  • دارای ویتامین b12 بوده، که برای تولید DNAو تقویت سیستم عصبی و سیستم خون‌رسانی بدن مفید است.
  • کاهش دهنده‌ی کلسترول مضر خون است.

گوشت ماهی

  • نوع مزاج: سرد و تر
  • مصلح: پختن با دنبه یا کنجد ، زنجبیل ، آویشن ، عسل، ادویه‌ی گرم
  • صالح الکیموس ، زود هضم ، مرطوب کننده ، چاق کننده ، شیر افزا بوده ، در گرم مزاجان محرک نیروی جنسی ، مصلح خلط‌های گرم است .
  • برای بیماری‌های ریوی ، ضعف کبد و کلیه‌ی گرم و پیچش روده موثر است .
  • برای سرد مزاجان و مرطوبین ،افراد دارای مغز مرطوب و معده‌ی بلغمی مضر است که با پختن در روغن گاو یا مصرف مصلحات گرم ضرر آن برطرف می‌شود .
  • آشامیدن آب بلافاصله بعد از خوردن ماهی بسیار مضرست و موجب بیماری‌های مزمن می‌شود .
  • خوردن همزمان آن با شیر و تخم مرغ و گوشت حیوانات خشکی بسیار ضرر دارد .
  • غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند.
  • ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی ید می باشند.
  • مفید برای بیماری‌های قلبی و عروقی مناسب است .مقدار تری گلیسیرید خون را کم می‌کند. تجمع پلاکت‌های خونی را کم می‌کند. عملکرد سلول‌های خون رسان را زیاد می‌کند. ضربان قلب را تنظیم می‌کند.
  • سلامت مغز را تامین می‌کند و برای بیماران مبتلا به MS مفیدست.
  • مشاهده شده که افراد MS با مصرف ماهی، علائم و نشانه‌های این بیماری را کمتر بروز می‌دهند.

گوشت شتر مرغ

  • نوع مزاج: گرم و خشک
  • مصلح: سرکه
  • تحلیل برنده‌ی باد و برطرف کننده‌ی بلغم است.
  • خوردن گوشت آن برای فلج ، لرزش ،درد مفاصل وکمر ، بیماری‌های سرد رحم مفید بوده و خوردن روغن پیه آن برای تکلم کودکان و رفع سردی بدن نافع است .
  • مالیدن آن به بدن و پاها باعث سرعت حرکت اطفال می‌شود .
  • دیر هضم بوده و برای گرم مزاجان مضر است .
  • گوشت شتر مرغ بر خلاف سایر پرنده‌ها قرمز رنگ است و از نظر بافت ظاهری و طعم شباهت زیادی به گوشت گاو دارد، با این تفاوت که میزان آهن آن بیشتر از گوشت گاو است.
  • میزان چربی و انرژی گوشت شتر مرغ حتی از بوقلمون و مرغ که از گوشت های سفید محسوب می‌شوند نیز پائین‌تر می‌باشد.
  • بنابراین گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دچار چربی خون و فشارخون بالا و کسانی که چاق هستند می‌تواند غذای بسیار مناسبی باشد.
  • گوشت شتر مرغ نیز بر خلاف گوشت گاو زمان پخت پایین‌تری دارد.
  • گوشت شترمرغ آهن مناسبی را برای افراد کم‌خون و زنان باردار فراهم می‌کند.

گوشت شتر

  • نوع مزاج: گرم و خشک
  • مصلح: پختن با نمک و شوید ، فلفل ، سرکه ،زیره
  • این گوشت حاوی پروتئین‌هایی با ارزش غذایی بالاست. دارای ویتامین‌های مفید و مورد نیاز بدن مانند ویتامین‌های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم مانند آهن ، فسفر و کلسیم است.
  • طبع این گوشت گرم و خشک است و مزه‌ی آن شیرین. این گوشت به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق‌العاده مفید است .
  • مصرف این نوع گوشت- به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامش‌بخش بوده و باعث روان شدن ذهن می‌شود.
  • گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی و پروتئین دارد ، اما نسبت آهن و روی در گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام‌های اهلی دیگر است.
  • گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف کنند .
  • کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌کند و توصیه می‌شود که خانم‌های باردار و شیرده ، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند .
  • معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمرو دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود.

گوشت میگو

گوشت خروس

گوشت بوقلمون

  • نوع مزاج: گرم و تر
  • مصلح: گشنیز و سماق
  • نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. چون چربی کمتری نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.
  • ۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‌های B1 ، B3 ، B6 و B12 است.
  • آرامش و سرحالی ایجاد می‌کند، از سرطان نیز جلوگیری می‌کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‌دهد
  • و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.
  • مصرف آن در فصل سرما به‌خصوص برای کودکان و سالمندان توصیه می‌شود زیرا دارای ویتامین A بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • تنها باید توجه کرد که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است.
  • لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.

گوشت بلدرچین

  • نوع مزاج: گرم و خشک
  • مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار
  • گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰ – ۵ درصد بیشتر است.
  • گوشت بلدرچین منبع خوب ویتامین‌هاست. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد ، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

گوشت بز

گوشت گنجشک

گوشت کبک

منبع: مجله نیک و نو/ شماره51

برای خرید سماق کلیک کنید.

برای خرید مرزه خشک کلیک کنید.

برای خرید سرکه طبیعی سیب کلیک کنید.

برای خرید عسل گون کلیک کنید .

برای خرید عسل کُنار کلیک کنید.

برای خرید سکنجبین عسلی کلیک کنید.

برای خرید دارچین کلیک کنید.

برای خرید پودر زنجبیل کلیک کنید.

برای خرید پودر سیر کلیک کنید.

برای خرید پودر زیره سیاه کلیک کنید.

برای خرید روغن بادام شیرین کلیک کنید.

برای خرید روغن بادام تلخ  کلیک کنید.

برای خرید پودر آویشن کلیک کنید.

 

 
تگها : طب سنتی , خواص گوشت
ارسال نظر
* نام شما:

* ایمیل شما: (محرمانه)

* پیام شما:
رتبه: بد            خوب
کد نمایش داده شده را تایپ نمایید:

تازه سازی
طراحی سایت با مهریاسان