خواص دمنوش چلتوک برنج در طب سنتی

خواص دمنوش چلتوک برنج در طب سنتی

دانه ی برنج در ابتدای امر در پوسته ای با نام "چلتوک" یا "شلتوک" قرار دارد که پس از درو، از طریق کوبیدن، از آن جدا می شود. این چلتوک در واقع همان سبوس برنج است که منبع ویتامین ها و مواد معدنی است اما از برنج جدا می شود.

خواص دمنوش چلتوک برنج در طب سنتی

خواص درمانی

تاثیر روی دستگاه قلبی و عروقی

  • دمنوش چلتوک برنج باعث کاهش کلسترول خون می شود.
  • ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع شده و نشده موجود در دمنوش چلتوک برنج، آن را به یکی از موادغذایی بسیار ارزشمند و مفید برای افزایش توازن هموستاز خون و ضدسرطان تبدیل کرده اند.
  • باعث توازن قندخون می شود.
  • نقش ویتامین B1 موجود در دمنوش چلتوک برای عملکرد قلب بسیار مفید است و ضربان قلب را تنظیم می کند.

تاثیر روی دستگاه تنفسی

  • دمنوش چلتوک در تسکین التهابات ناشی از آلرژی مفید است.

تاثیر روی دستگاه حرکتی

  • کمبود ویتامین B1 باعث گرفتگی ماهیچه ی ساق پا، گرمی پا، خواب رفتن و بی حس شدن انگشتان دست و پا می شود؛ لذا دمنوش چلتوک به رفع این عوارض کمک می کند.

تاثیر روی دستگاه عصبی

  • نقش ویتامین B1 موجود در دمنوش چلتوک برای افراد عصبی، نگران و مضطرب بسیار مفید است.
  • توانایی مغز را زیاد می کند.
  • احساس خستگی را از فرد دور می کند.
  • برای رفع سردرد و گیجی مفید است.
  • برای درمان زودرنجی مفید است.

تاثیر روی دستگاه گوارش

  • دمنوش چلتوک ملین و مسهل است.
  • این دمنوش مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود.
  • در درمان بواسیر و نیز سرطان کولون موثر است.
  • سوهاضمه را رفع می کند و در رفع کم اشتهایی موثر است.

تاثیر روی پوست

  • از مهم ترین و شناخته شده ترین مواد موجود در چلتوک برنج، ویتامین ای است. خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ای، خواصی نظیر ضدپیری و ضدچروک را برای این ویتامین ارزشمند توجیه می کند.
  • در ترمیم زخم های پوست موثر است.

خواص دیگر

  • ویتامین گروه بی به خصوص بی5 در دمنوش چلتوک برنج، باعث تحریک سوخت و ساز سلول های زنده و فعالیت پیاز مو می شود.
  • برای رشد کودکان بسیار مفید است.
  • سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

  • زیاده روی در مصرف سبوس ممکن است ایجاد اسهال کند. هم چنین منجر به انسداد روده و التهاب روده شود.

طبیعت

  • چلتوک برنج از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

طرز تهیه

یک قاشق غذاخوری چلتوک آسیاب شده ی برنج را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت بیست دقیقه روی شعله ی غیرمستقیم قرار دهید؛ سپس آن را صاف کرده، با عسل یا نبات آن را شیرین و میل کنید.

منبع: مجله نیک ونو/ شماره51

برای خرید نبات کلیک کنید.

برای خرید عسل گون کلیک کنید .

برای خرید عسل کُنار کلیک کنید.

 
تگها : طب سنتی , چلتوک برنج
ارسال نظر
* نام شما:

* ایمیل شما: (محرمانه)

* پیام شما:
رتبه: بد            خوب
کد نمایش داده شده را تایپ نمایید:

تازه سازی
طراحی سایت با مهریاسان