سبک زندگی

آلزایمر از دیدگاه طب سنتی

مغز یکی از اعضای رئیسه بدن و مبدأ اعصاب و منشاء حس و حرکت است.

به گزارش مجله خبری بوعلی به نقل از هفته نامه سلامت؛ مغز یکی از اعضای رئیسه بدن و مبدأ اعصاب و منشاء حس و حرکت است. از منظر طب سنتی، مزاج مغز، سرد و تر است. اگر مغز به طور طبیعی با مزاج سرد و تر آفریده نمیشد، با وجود حجم عظیم اطلاعات واردشده به آن و پردازش آن ها، دچار حرارت و خشکی بیش از حد می شد. بيماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی مزمن پيشرونده و ناتوان کننده است که مشکل بزرگی برای سلامت جامعه محسوب می شود و بر روابط بين فردی و اجتماعی نيز اثر دارد.

ميزان شيوع بيماری آلزایمر بعد از 65 سالگی به ازای هر 5 سال، 2 برابر می شود، به طوری که 40 تا 50 درصد سالمندان بالای 85 سال جامعه مبتلا به اين بيماری هستند و افزايش سن، مهمترين عامل خطر ابتلا به آلزایمر است.

خداوند در قرآن کریم می فرماید: ((وَ اللَّهُ خَلَقَکُمْ ثُمَّ يَتَوَفَّاکُمْ وَ مِنْکُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلي‏ أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِکَيْ لا يَعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَيْئاً إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ قَديرٌ))

خداوند شما را آفرید، سپس شما را می میراند، بعضی از شما به سنین بالای عمر میرسند، به طوری که بعد از علم و آگاهی چیزی نخواهند دانست و (همه چیز را فراموش می کنند) خداوند عالم و قادر است.

علت های آلزایمر از نظر طب سنتی

اسباب و علل نسیان (فراموشی) از دیدگاه طب سنتی ، مغز دارای 3بخش قدامی، میانی و خلفی است. اگر برودت و رطوبت در بخش خلفی مغز که محل حافظه است، مستولی شود قوه حافظه در یادآوردن آنچه قبلا در آن محفوظ شده دچار اشکال خواهد شد گاهی نیز برودت و خشکی سبب این فراموشی است

 توصیه های تغذیه ای پیشگیرانه

1) فرد فقط باید هنگامی غذا بخورد که معده و روده باریک از غذای قبلی خالی شده باشد و احساس گرسنگی کند.

2) پیش از احساس سیری کامل باید دست از غذا کشید.

3) عدم مداومت بر مصرف یک نوع غذا و لزوم خوردن انواع غذاها در رژیم غذایی فرد ضروری است زیرا مداومت بر خوردن یک نوع غذا عامل بیماری است.

4) از فعالیت بدنی شدید یا حالت روانی شدید (خشم، غم و شادمانی بیش از حد) پس از خوردن غذا بپرهیزید زیرا سبب اختلال در هضم غذا می شوند.

5) پیاده روی سبک به خصوص بعد از وعده ناهار به هضم غذا کمک می کند.

6) از نوشیدن آب همراه غذا یا بلافاصله پس از آن بپرهیزید

7) توجه به وعده های غذایی در فصول مختلف از دیگر مواردی است که باید رعایت شود

توصیه های تغذیه ای برای رفع آلزایمر در سالمندان

سالمندان (افراد بالای 60 سال) از خوردن غذاهای سودازا (غذاهای سرد و خشک) مانند عدس، بادمجان، گوشت گاو، گوشت خشک شده، غذاهای شور یا نمک سود و غذاهای بلغمزا (سرد و تر) مانند ماهی، هندوانه بپرهیزند. از مصرف زیاد پیاز، خوردن میوه های ترش و کال، زیاده روی در مصرف گشنیز، باقالا، قارچ، لوبیا، سیر و کلم در کتاب های طب سنتی به عنوان عوامل ایجاد نسیان (فراموشی) یاد شده است و پرهیز از آنها برای بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه می شود.

 زیاده روی در مصرف آب سرد از مضرترین کارها برای مغز و ایجاد فراموشی است. پرهیز از آب سرد در افراد مبتلا به آلزایمر لازم و ضروری است.

آلزایمر - فراموشی - طب سنتی - مسیر درمان از طب بوعلی می گذردآلزایمر - فراموشی - طب سنتی - مسیر درمان از طب بوعلی می گذرد
آلزایمر – فراموشی – طب سنتی – مسیر درمان از طب بوعلی می گ

سایر توصیه ها

1) پرهیز از زیاده روی در جماع (روابط زناشویی).

2) پیاده روی و ورزش سبک مانند حرکت دادن دست ها و پاها و پرهیز از انجام ورزش های سنگین و خسته کننده.

3) افزایش فعالیت های مغزی با کمک خواندن، حفظ کردن و به یادآوردن مطالب، این فعالیت ها به منزله (ورزش مغز) در نظر گرفته شده و از مواردی است که برای جلوگیری از فراموشی مفید است.

4) پرهیز از زیاده روی در خوابیدن به خصوص خواب های طولانی طی روز.

منابع طب سنتی

در منابع طب سنتی ایران برای علاج بیماری آلزایمر و گیاهان دارویی مورد استفاده جهت تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقلی به این موارد اشاره شده است

پاکسازی مغز از مواد زائد یکی از اصول درمان است که بهتر است این کار از طریق انجام حقنه باشد. دادن بعضی عطسه آورها هم مفید است. چکاندن بعضی روغنهای گرم مانند سیاهدانه در بینی نیز مفید است. v خوردن روزانه 10 عدد مویز، یک قاشق مرباخوری عسل زیر زبان در صبح ناشتا، جویدن کندر در طول روز و همچنین استفاده از زنجبیل، سعد کوفی و فلفل سیاه در کاهش فراموشی موثر دانسته شده است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن