سبک زندگی

شیر یک غذای کامل است

در تعریف غذای کامل چنین آمده است:هر غذایی که از نظر...

غذاها را می توان،به غذای کامل و ناقص تقسیم بندی کرد، آیا به شیر می توان گفت غذای کامل؟ جواب این سوال را حکیم محمود شیرازیان به ما می دهند.در تعریف غذای کامل چنین آمده است:هر غذایی که از نظرمزاجی به اعتدال نزدیک تر باشد، یعنی ترکیبی از سردی و گرمی و تری و خشکی در آن وجود داشته باشد کامل است ،.و در مقابل،غذاهایی که فقط  به سمت گرمی یا سردی متمایل باشند،در دسته ی غذاهای ناقص قرار میگیرند.غذای مورد استفاده ی ما باید به تمام بدن سوخت رسانی کند و احتیاجات قسمت های مختلف را برطرف نماید. حکیم محمود شیرازیان در ادامه می فرمایند وظیفه ی مهم ساخت خون سالم و سوخت رسانی به تمام بدن و بالطبع پیشگیری از بیماری ها به عهده ی غذای معتدل المزاج و کامل است.

شیر اولین و طبیعی ترین غذای انسان

شیر اولین و طبیعی ترین غذای انسان و از جمله غذاهای کامل است. شیر با دارا بودن 45 ماده ی موثر، باعث ایجاد اعتدال در بدن می شود و مصرف روزانه ی آن،بدن را در خط سلامتی و دوری از تمام بیماری ها قرار می دهد.جناب شیخ الرییس،ابوعلی سینا در کتاب قانون در مورد شیر چنین می فرماید:شیر هر حیوانی که مدت حاملگی آن به انسان نزدیک تر باشد،برای انسان مفیدتر است و در این میان شیرگاو با 286روز حاملگی،سازگارترین شیر با بدن انسان است.

حکیم محمود شیرازیان در ادامه توضیح می دهد، با وجود تمام خواص شیر،متاسفانه بسیاری از مردم به بهانه های مختلف مانند ایجاد تهوع،دل پیچه و اسهال گمان می کنند که شیر ،با بدن آنها سازگار نیست.اما بهتر است بدانیم که چنین باوری غلط است و کافیست که برای بهره مندی از خواص بی شمار شیر چند روزی صبوری کنیم و با توصیه ای از طب سنتی تا آخرعمر این مشکل را برطرف نماییم.

حکیم محمود شیرازیان
حکیم محمود شیرازیان

توصیه ای از طب سنتی برای مصرف شیر

برای این کار،به مدت 10روز،صبح ناشتا،یک استکان کوچک از ترکیب شیر و عسل را میل کرده تا در این زمان،کبد بتواند آنزیم های مهار کننده ی لاکتوز(قندشیر) که لاکتاز نام دارد را تولید کرده و این مشکل به کلی رفع شود.

توصیه حکیم محمود شیرازیان این است که شیر سرد حرارت معده را کم کرده و عمل جذب را دچار اختلال می کند و شیری که به تنهایی خورده شود به دلیل رطوبت بالای آن ،جذب درستی در معده ندارد.پس بهتر است که شیر کم چرب داغ با معده ی خالی و ناشتا و مقداری عسل میل کنید تا بهترین شرایط جذب در بدن فراهم شود . در واقع شیر، سریع ترین ماده ی غذایی است که به خون تبدیل میشود.

 

حکیم محمود شیرازیان
حکیم محمود شیرازیان

خواص مصرف شیر

مصرف شیر کم خونی،فشارخون،میگرن،آرتروز،عوارض کلیه،قلب،کبد،اگزما و خشکی پوست و سرطان را از بدن دور میکند و به دلیل سریع الاستحاله شدن به خون،رطوبت را در خون بالا میبرد .در این صورت است که شخص کمتر دچار عطش شده و میل به غذاهای سرد که مصرف آنها باعث بیماری است در آن کمتر میشود.کاهش مصرف غذاهای سرد باعث از بین رفتن بیماری هایی از قبیل چربی خون،کبد چرب،گرفتگی عروق،سنگ کلیه،تیروئیید کم کار و تنبلی و کیست تخمدان میشود که همگی فواید غیرمستقیم مصرف روزانه ی شیر به حساب می آید

شیری که با شرایط گفته شده میل شود که حکیم محمود شیرازیان در مورد آن توضیح دادند ،خون را رقیق کرده و رنگ چهره را سرخ و سفید میکند که این خود نشانه ای از سلامتی و اعتدال می باشد.مصرف شیر در افرادی که خلط غالب سودا،بلغم،صفرا و دم دارند،باعث تشدید خلط غالب میشود.اگر پس از مصرف شیر ، رنگ صورت زرد و سیاه و تیره تر شد، نشانه ی غلبه ی صفرا یا بلغم سوخته است که توصیه ی طب سنتی به این دسته از افراد در فصل تابستان مصرف یک روز در میان شیر است تا دچار یبوست نشوند و اگر پس از مصرف،رنگ چهره قرمز و سیاه شد،نشانه ی دم سوخته است.در این صورت است که باید مصرف شیر چند روزی قطع شود.

باور غلط جایگزینی

نکته ی آخر در رابطه با باور غلط جایگزینی ماست و دوغ به جای مصرف شیر است. حکیم محمود شیرازیان در ادامه بحث می گوید درست است که ماست، میکروب های بد روده را از بین میبرد اما مصرف زیاد آن به دلیل سردی زیاد باعث اختلال در متابولیسم،سردی معده،گرفتگی عضلات،درد مفاصل ،کم خونی و ضعف سیستم ایمنی بدن میشود.لذا توصیه ی طب سنتی، مصرف دو وعده ماست تازه و شیرین غیرصنعتی در طول یک هفته به میزان یک پیاله ی کوچک است.

پیامبر گرامی اسلام در حدیثی چنین می فرمایند:هیچ چیزی جز شیر،جای خوراکی و نوشیدنی را نمیگیرد.پس تمام بهانه ها و باورهای غلط را برای ترک و عدم مصرف این ماده ی غذایی مهم کنار بگذارید

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن