مطالب و مقالات علمی و پژوهشی

ترکیبات مختلف سیر را بشناسید

سیر حاوی ترکیبات مختلف آلی، معدنی و ویتامین ها می باشد. قسمت آلی این گیاه از کربوهیدرات و بیشترین بخش ترکیبات غیرآلی را سولفور تشکیل می دهد که در طعم و بوی آن نقش دارند. قسمت اعظم ترکیبات سولفوری از آلیسین تشکیل شده که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارد و منجربه طعم تندی در این گیاه می شود. آلیسین ناپایدار و فرار می باشد و به همین دلیل تاکید می شود سیر خام مصرف شود.

طبیعت و مزاج سیر

این میوه با نام ثوم در کتب طب سنتی معروف بوده و طبیعتی گرم و خشک دارد. لذا کسانی که دارای مزاج گرم و خشک هستند به ویژه در فصل تابستان باید در خوردن آن احتیاط نمایند.

از منظر طب سنتی

1) خوردن سیر با رعایت زمان و مقدار مصرف و با درنظر گرفتن نوع مزاج موجب حفظ سلامتی می شود.

2) سیر یکی از رقیق کننده های خون است و لذا در کسانی که خون غلیظی دارند با مشورت پزشک از آن استفاده کنند و کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند باید از خوردن آن اجتناب کنند.

3) در قدیم از سیر به همراه سرکه جهت حذف آلودگی های آب آشامیدنی استفاده می شد.

4) استفاده از سیر در غذاهای غلیظ و سنگین موجب لطافت آنها شده و به هضم بهتر این نوع غذاها کمک می کند.

مضرات سیر

1) زیاده روی در مصرف و عدم رعایت سن، فصل و مزاج موجب سردرد شده، خون را می سوزاند و مضر چشم و ریه و بواسیر است.

2) در مبتلایان به اسهال و زنان حامله مضر است.

3) در آب مروارید چشم، زیادی خون قاعدگی و زردی چشم که علت آن مربوط به یرقان نباشد، منع مصرف دارد.

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن