مطالب و مقالات علمی و پژوهشی

طب سنتی – سمنو را به سبد غذایی خود اضافه کنید

سمنو دارای ویتامین‌های A،E،K و گروه B است.

سمنو دارای ویتامین‌های A،E،K و گروه B است و به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه می‌شود. فسفر آن قابل توجه بوده و برای رشد مغزی کودکان مفید است. همچنین آهن، اسید فولیک و ویتامین‌های گروه B آن عاملی برای خونسازی و تنظیم هورمون‌ها بوده و می‌تواند در رفع خستگی وآرامش اعصاب تاثیر گذار باشد.

اگر در سمنو از بادام شیرین استفاده شود هنگام طبخ، ریزمغذی‌هایش جذب سمنو شده و باعث مقوی‌تر‌شدن این غذا می‌شود. فراوانی ویتامین C و E در سمنو به کمک سرزندگی و شادابی پوست می‌آید و اگر تمایل به داشتن موهایی پرپشت و خوش‌نما هستید، سمنو را به سبد غذایی خود اضافه کنید. همچنین سمنو حاوی موادی چون سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روى و مس می باشد.

تغییرات گندم در سمنو

در فرآیند جوانه‌زدن، ویتامین‌ها و املاح معدنی گندم چند برابر شده و در مقابل از کالری و کربوهیدرات آن کاسته می‌شود. پروتئین‌های آن قابلیت هضم و جذب بهتری داشته و بر میزان ویتامین C آن افزوده می‌شود. در این مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشید متوجه شیرینی آن خواهید شد که البته قند آن در مقایسه با ساکاروز ، شیرینی کمتری دارد، اما این دلیلی نمی‌شود که افراد در مصرف آن زیاده روی کنند. این قند در بدن تولید انرژی کرده و مازاد آن موجب چاقی می‌شود و برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا محدودیت مصرف دارد.

ریشه جوانه گندم - ویتامین
ریشه جوانه گندم – ویتامین

شرط مفید بودن

به دلیل اینکه سمنو ، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود غذایی سهل الهضم با کمترین دفعیات است و یک وعده غذایی کامل محسوب می شود و به دلیل آن‌که ارزش غذایی آن نسبت به برنج و سایر حبوبات زیادتر است برای رشد کودکان و نوجوانان یا برای مصرف در دوران نقاهت بیماری، بهترین غذا محسوب می شود اما مصرف زیاده از حد آن برای مبتلایان به دیابت و اضافه وزن توصیه نمی شود.
مصرف سمنو برای همه مزاج هایی که در طب سنتی تعریف شده، مخصوصا خشک مزاجان توصیه می شود اما دارندگان مزاج گرم و تر نباید در مصرف آن زیاده روی کنند و اعتدال در مصرف، شرط مفید بودن این ماده است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن