سبک زندگی

آب که از سر بگذرد باعث بیماری شود…

یکی از موثرترین عوامل شکل گیری مزاج، محیط است و از آنجا که محیط و آب و هوای ایران گرم و خشک است...

علت عطش زیاد چیست؟ چرا اینقدر آب می نوشیم؟

حکیم محمود شیرازیان به این سوال اینگونه پاسخ دادند؛ یکی از موثر ترین عوامل شکل گیری مزاج، محیط است و از آنجا که محیط و آب و هوای ایران گرم و خشک است، مزاج پایه ای اکثر ما ایرانی ها صفرا «گرم و خشک» است. بر این مبنا میل به غذاهای صفرازا مثل کاکائو، نمک، فلفل، آجیل، سیر، پیاز، بادمجان و تخمه در ما زیاد است. مصرف این خوراکی ها حرارت خون را بالا برده و کبد را گرم و خشک می کند. با گرم و خشک شدن کبد، عطش به وجود می آید.

توصیه به خوردن غذاهای سرد و انواع ترشی و سالاد که برای رفع عطش و پایین آوردن حرارت بدن داده می شود آدرس غلط است که ما را به بیراهه می برد و با ایجاد سردی در خون و خارج شدن اعضای بدن از اعتدال، باعث بیماری ها و مشکلات بسیاری از قبیل کم خونی، کم کاری تیروئید، چاقی، فشار خون و سکته قلبی و مغزی می شود.

عطش و میل به سردی را چگونه کنترل کنیم؟

حکیم محمود شیرازیان: همان طور که گفتیم با مصرف غذاهای صفرازا، حرارت و گرمی در خون و کبد بیشتر می شود که به دنبال آن، عطش شکل می گیرد. علمی ترین راه برای کنترل عطش و پایین آوردن حرارت خون، بالا بردن رطوبت در خون است نه مصرف غذاها و نوشیدنی های سرد؛ چون مصرف خوراکی هایی که طبع سرد دارند باعث عدم تعادل اعضای سرد مزاج بدن می شوند در نتیجه، بیماری های جدیدتری سراغمان می آیند.

شیرکم چربِ گرم همراه با عسل، بهترین تامین کننده رطوبت برای خون است؛ همچنین نوشیدنی هایی مثل آب سیب،آب هویج به خصوص آب زردک، آب انگور، آب انبه و ترکیب شیر و انبه و عسل، خون را رقیق کرده، رطوبت و حرارت خون را همزمان حفظ می کنند و عطش و حرارت آزار دهنده بدن را کنترل می نمایند و اگر کسی بر مصرف این نوشیدنی ها مداومت داشته باشد بعد از مدتی، به خوراکی های طبع سرد از قبیل ترشی، ماست، دوغ، آب یخ، خیار و هندوانه میل نخواهد داشت.

این نوشیدنی ها چهار مزاج خون را پوشش داده و آن را در مزاج اعتدال (گرم و تر)  قرار   می دهند. وقتی خون، رقیق شد به سطح پوست می آید و تمام مویرگ ها را پوشش می دهد و پوست را سرخ و سفید می کند. شیر گرم همراه با عسل –که بدون عارضه است- رقیب قدرتمند داروهای شیمیایی رقیق کننده خون مثل آسپیرین، وارفارین و پلاویکس است و با رقیق کردن خون، بدن را در مسیر سلامتی قرار می دهد و غلظت و فشارخون را کنترل می کند.

درمان عطش زیاد - مصرف زیاد آب یخ و غذاهای سرد در مادران باردار - فشار خون - آسپیرین - وارفارین - پلاویکس 
درمان عطش زیاد – مصرف زیاد آب یخ و غذاهای سرد در مادران باردار – فشار خون – آسپیرین – وارفارین – پلاویکس

آیا می توانیم به جای شیر، آب بخوریم و عطش را کنترل کنیم؟

سوالی که مطرح شده است سوال خیلی از کاربران سایت بوعلی می باشد، حکیم محمود شیرازیان اینگونه پاسخ دادند: پزشکی جدید و طب سنتی هر دو درباره نیاز بدن به رطوبت، اتفاق نظر دارند اما در مورد راه تامین این رطوبت، با هم اختلاف نظر دارند؛ پزشکی جدید تنها راه – یا لااقل مهم ترین راه – تامین رطوبت بدن را نوشیدن آب و مایعات می داند درحالی که طب سنتی این مطلب را نمی پذیرد و معتقد است که آب، غذایی ناقص است؛ چون خون، شامل 4 مزاج بلغم، صفرا، سودا و دم است و برای رقیق شدن و ماندن در مدار اعتدال خود، به هر چهار مزاج بلغم، صفرا، سودا و دم هم نیاز دارد.

غذاها و نوشیدنی های گرم و تر مثل گوشت گوسفند، بادام یا شیر و عسل ترکیب کاملی هستند و می توانند تمام اعضای بدن را پوشش دهند در حالی که مزاج آب، بلغم«سرد و تر» است و بلغم فقط یک بخش از چهار بخش خون را تشکیل می دهد و با مصرف زیاد آب ، فقط بخش بلغم در خون تغذیه و ساخته می شود که در این حالت، خون به صورت کاریکاتوری درمی آید که یک بخش آن بزرگ و بخش های دیگرش کوچک هستند و چون رطوبت مورد نیاز خون و کبد تامین نشده، عطش به قوت خود باقی خواهد بود. در روایات معصومین (علیهم السلام) هم از مصرف زیاد آب ، نهی شده است تا آنجا که امام صادق (علیه السلام) در حدیثی، زیاد نوشیدن آب را منشأ هر دردی دانسته اند.[1] 

در روایات دیگر از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است:

« كمتر آب بنوش؛ زیرا بسیار نوشیدن آب، موجب بروز دردها و كمك به طولانی‌ شدن آن می‌شود و تا وقتی كه بدن تو تحمل درد را دارد از خوردن دارو اجتناب كن[2]

آن بزرگوار در دو حدیث دیگر فرمودند: «اگر مردم، كمتر آب بنوشند بدن هایشان از صحت و استقامت برخوردار خواهد شد.»[3] و «تا اشتها ندارید آب ننوشید و چون اشتها به نوشیدن آب داشتید كم بنوشید.»[4]

مصرف زیاد آب یخ و غذاهای سرد در مادران باردار چه عواقبی دارد؟

حکیم محمود شیرازیان: خانم های بارداری که برای کاهش حرارت و عطش خود، در ماه های اول بارداری به مصرف زیاد نوشیدنی ها و خوراکی های سرد مثل دوغ، آب یخ، خیار، انواع ترشی و…. رو می آورند فرزندان اکثر آنان با قلب سوراخ، شکاف لب و کام و انواع بیماری های گوارشی و ریفلاکس غذا از حلق به گوش میانی و عفونت های ناشی از آن متولد می شوند که علت اصلی آن، مصرف زیاد آب یخ در هفته های اول بارداری است. برای کنترل این حرارت، بهترین راه، استفاده از غذاها و نوشیدنی های کامل می باشد که برای یادآوری، یک نمونه از این نوشیدنی ها را ذکر می کنیم:

شیر جوشیده ولرم و کم چرب یک لیوان، عسل یک قاشق مرباخوری، گرده گل زنبور عسل یک قاشق، پودر سه مغز(فندق، بادام، پسته) یک قاشق، پودر مالت یک قاشق؛ همه را مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا و عصر، میل کنید و مصرف آن را تا آخرین روزهای بارداری ادامه دهید.

[1]  کافی، ج6، ص382، ح4.

[2]  فروع كافی ج 6 ص 382 و محاسن برقی ص 571.

[3]  محاسن برقی ص 571 و وسایل‌الشیعه ج 25 ص 239.

[4]  وسایل‌الشیعه ج 25 ص238.

منبع: www.booali.ir

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 10 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن